Moskee Al Kabir: Een Icoon van Islamitische Spiritualiteit in Amsterdam

Moskee Al Kabir, opgericht in het 1972 en gelegen in Amsterdam, is een van de meest prominente en historische moskeeën in Nederland. Met zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis dient deze moskee als een belangrijk centrum van aanbidding en gemeenschap voor de moslims in Amsterdam en daarbuiten.

Na een aantal jaren verhuisde de Moskee Al Kabir naar het “Cinetol” (voormalig bioscoop gebouw in de Tolstraat). In 1982 verhuisden de Moskee Al Kabir naar de huidige locatie aan de Weesperzijde 76.

Al Kabir Gebedstijden en Gemeenschapsactiviteiten in Amsterdam

Moskee Al Kabir in Amsterdam biedt dagelijks vijf gebeden aan volgens de islamitische traditie: Fajr (ochtendgebed), Dhuhr (middaggebed), Asr (namiddaggebed), Maghrib (avondgebed) en Isha (nachtgebed). De gebedstijden worden zorgvuldig berekend volgens de islamitische kalender en worden strikt nageleefd door de gemeenschap. Via de website van de moskee kun je dagelijks de juiste gebedstijden voor de Al Kabir moskee vinden.

Naast de gebedsdiensten organiseert de moskee ook diverse gemeenschapsactiviteiten, waaronder educatieve programma’s, culturele evenementen en liefdadigheidswerk, die de banden binnen de moslimgemeenschap versterken en een gevoel van saamhorigheid bevorderen. De huidige locatie was de Al Kabir Moskee was voorheen een garage, welke omgebouwd en geschikt gemaakt is en nu als volwaardige gebedsruimte dient.

Adres- en Contactgegevens Al Kabir Moskee 

Voor meer informatie over Moskee Al Kabir in Amsterdam, kunnen geïnteresseerden contact opnemen via de volgende gegevens:

Adres: Weesperzijde 76, 1091 EJ Amsterdam, Nederland

Telefoonnummer:  +31 20 693 4126

Website: https://moskeealkabir.nl/

Moskee Al Kabir verwelkomt bezoekers van alle achtergronden om deel te nemen aan haar activiteiten en om meer te leren over de islamitische cultuur en tradities. Het is een plek waar mensen samenkomen om te bidden, te reflecteren en te verbinden, en waar een sfeer van tolerantie en respect heerst.

Dit artikel delen